nieuws Wie is wie?

Wytze van der Woude directeur Constitutionele Zaken en Wetgeving bij BZK

Wytze van der Woude is met ingang van 1 november 2022 benoemd tot directeur Constitutionele Zaken en Wetgeving bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Van der Woude is sinds april 2018 hoofd Constitutionele Zaken/MT-lid CZW bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast is hij hoogleraar Recht van de Decentrale Overheden aan de Rijksuniversiteit Groningen (onbezoldigd). Daarvoor was hij universitair (hoofd-)docent Staatsrecht aan de universiteiten van Utrecht, Maastricht en de Nederlandse Antillen (Curaçao).

Als één van de eerste adviseurs van de bewindslieden van en bij het ministerie van BZK en van de secretaris-generaal van BZK zal de directeur aansluiting moeten blijven zoeken tussen wat nodig is binnen het staatsrechtelijke en juridische domein en de bestuurlijk-politieke wensen. Daarnaast geeft de directeur naar buiten toe gezicht aan de grondwettelijke, statutaire en staatsrechtelijke zaken binnen het Koninkrijk, binnen Nederland en binnen het rijk.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *