20 apr 2023

Dag van de Financiële Verhoudingen 2023

De financiële positie van decentrale overheden lijkt op het eerste oog goed, maar er zijn veel zorgen over de lange termijn. Dit komt door het ontbreken van meerjarige financiële zekerheid in de financiële verhoudingen, stelt de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB).

Op de Dag van de Financiële Verhoudingen kunt u samen met collega’s, financieel specialisten, bestuurders, wetenschappers en anderen verkennen:

  • Op welke vlakken decentrale overheden financiële onzekerheid ervaren.
  • Wat de gevolgen van de meerjarige onzekerheid zijn voor investeringen in grote opgaven, zoals woningbouw, klimaat en stikstof.
  • Wat de oorzaken van de financiële onzekerheid zijn, waarbij we onder andere ingaan op de omvang van de algemene uitkering vanaf 2026.
  • Welke mogelijkheden er zijn om meer zekerheid te creëren in de financiële verhoudingen.
  • Hoe om te gaan met de financiële onzekerheid in het meerjarenperspectief.

Ter voorbereiding op de Dag van de Financiële Verhoudingen brengt de ROB een essaybundel uit, waarin experts vanuit verschillende invalshoeken ingaan op bovenstaande vragen. Tijdens de bijeenkomst zullen verschillende sprekers – waaronder Arne van Hout – op deze essays en onderzoeken reflecteren. Als deelnemer krijgt u de essaybundel ter voorbereiding ruim een week van tevoren per e-mail toegestuurd. Op de dag zelf ontvangt u een fysiek exemplaar.

Locatie: Den Bosch
Datum: donderdagmiddag 20 april 2023
Aanmelden: Begin maart volgt de definitieve uitnodiging met het programma en de mogelijkheid tot aanmelding.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *