22 jun 2023

Dag van de Publieke Dienstverlening

De tweede editie van de Dag van Publieke Dienstverlening vindt plaats op donderdag 22 juni. Het thema van de dag is ‘Samen werken aan vereenvoudiging’.

De dag bestaat uit twee delen:

Ochtendprogramma van 09.00-11.45 in de Tweede Kamer en op diverse locaties in en rondom Den Haag

Het ochtendprogramma bestaat uit een tweetal rondetafelgesprekken in de Tweede Kamer en uit sessies op verschillende locaties, verzorgd door verschillende uitvoeringsorganisaties in samenwerking met departementen.

De twee rondetafelgesprekken die de Tweede Kamer organiseert, gaan over de invloed van veranderende wet- en regelgeving op de bestaande ICT-infrastructuur en over de intensiteit van toezicht. De gesprekken zullen bestaan uit een openbaar deel van een uur met vier genodigden vanuit uitvoering en beleid, gevolgd door een besloten deel waaraan ook daartoe uitgenodigde burgers, bedrijven en/of cliëntenorganisaties deelnemen.

Daarnaast vinden sessies op verschillende locaties in en om Den Haag plaats. Aan deze sessies nemen ook Kamerleden deel. Het is de bedoeling om te illustreren waar voor de desbetreffende organisatie en de betrokken burgers en ondernemers complexiteit speelt, tot welke problemen dat leidt en waar wensen en mogelijkheden liggen voor vereenvoudiging. De sessies bieden zo de gelegenheid om belangrijke knelpunten vanuit de uitvoering aan de orde te stellen, vooral die waarvoor samenwerking met anderen (beleid, politiek) nodig is om ze op te lossen. Een bezoekende groep zal circa 30-50 personen groot zijn.

Middagprogramma van 12.00-17.30 plenair in het The Hague Conference Centre, New Babylon in Den Haag

De middagsessies zijn gewijd aan onderwerpen die erop gericht zijn om complexiteit voor uitvoering en mensen hanteerbaarder te maken, en die voor verschillende organisaties, doelgroepen en beleidsterreinen spelen.

*Houd voor informatie over inschrijving de website van Werk aan uitvoering in de gaten.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *