11 okt 2021

Europese Week van Steden en Regio’s

De Europese Week van Steden en Regio’s vindt plaats van 11  tot en met 14 oktober en zal net als in 2020 digitaal plaatsvinden. De negentiende #EURegionsWeek heeft als motto: samen voor herstel. De vier thema’s van de Europese week zijn:

  • Groene transitie voor een duurzaam en groen herstel. Wat is de rol van regio’s en steden in de EU bij de aanpak van de korte- en langetermijnuitdagingen op het gebied van de groene transitie?
  • Cohesie, van noodtoestand naar veerkracht. Er wordt aandacht wordt geschonken aan de toegevoegde waarde van het cohesiebeleid en de synergie ervan met andere investeringsinstrumenten, om de noodtoestand als gevolg van de pandemie het hoofd te bieden en bij te dragen aan het Europese herstel. Wat is de impact van de werkzaamheden van regio’s en steden wat betreft het gebruik van cohesiefondsen, voor het herstel op gezondheids-, sociaal en economisch gebied?
  • Digitale transitie voor mensen. Hoe kunnen ESI-fondsen worden gebruikt om met succes digitale transities te bewerkstelligen? Hoe kunnen regio’s en steden de digitale uitdagingen aanpakken en hoe kunnen burgers aan dit proces bijdragen?
  • Betrokkenheid van burgers bij een inclusief, participatief en eerlijk herstel. De mobilisering van EU-burgers voor het herstel van de lokale economieën na de pandemie en de doeltreffendheid ervan bij het inspelen op de behoeften van de mensen.Voor meer informatie:
  • Informatie over de Europese week van het Comité van de Regio’s (europa.eu)
  • Informatie over het organiseren van een side event (europa.eu)
  • Informatie over de Europese week voor partners (europa.eu)
Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *