9 nov 2023

Grip op Informatie

Van 9 tot en met 16 november 2023 organiseert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) de achtste week van Grip op Informatie.

Sinds 1 mei 2022 is de Wet open overheid in werking getreden. De Woo vergroot voor iedereen de toegang tot overheidsinformatie, bevordert de actieve openbaarmaking en benadrukt het belang van informatiehuishouding op orde. Gemeenten staan om die reden voor een grote opgave. De week van Grip op Informatie voorziet in een behoefte naar (praktische) informatie over de implementatie van de Woo.

Alle webinars van de achtste week van Grip op Informatie staan, net als de eerdere edities, weer in  het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid. Met dit keer onder andere tips voor een meer gelijkwaardige informatierelatie tussen burgers en overheid, de stand van zaken rondom de actieve openbaarmaking en een masterclass over het bewaren (of vernietigen) van e-mail en tekstberichten.

Voorafgaand aan de week wordt op donderdag 26 oktober 2023 een inloopspreekuur georganiseerd waar een korte toelichting wordt gegeven op het programma en vragen voor de sprekers meegeven kunnen worden.

Meld je hier aan

Beeld: Markus Spiske

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *