12 jul 2021

Tentoonstelling over 50 jaar demonstreren

Vanaf heden tot en met december 2021 is bij ProDemos Tegen! te zien: een tentoonstelling van iconische foto’s van demonstraties in Den Haag door de jaren heen. De bezoeker krijgt een overzicht van onderwerpen waarvoor burgers de afgelopen 50 jaar de straat op zijn gegaan, gezien door de lens van persfotografen als Bert Verhoeff, Jos van Leeuwen en Roel Rozenburg. Maar ook jongere fotografen maken deel uit van de tentoonstelling.

Het doel van Tegen! is om bezoeker bewust te maken van de kracht van het recht op demonstratie, aldus ProDemos, maar ook om hen aan te zetten tot nadenken. Welke rechten zijn er door deze demonstraties uit het verleden verworven? Voor welke thema’s van toen gaan mensen nu nog de straat op? Wat vind ik van die protesten van toen en voor welke onderwerp zou ik nu zelf afreizen naar Den Haag om me aan te sluiten bij een demonstratie?

De fototentoonstelling Tegen! 50 jaar demonstreren op en rond het Binnenhof is gratis. Voor wie meer wil zien, is een fotoboekje te koop voor 8,95 euro. Voor meer informatie ga naar de website van ProDemos.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *