30 nov 2018

Conferentie 'Werken aan Geluk'

De gemeente Roerdalen organiseert op 30 november de werkconferentie ‘Werken aan Geluk’. Dit gebeurt in samenwerking met de Academie voor Waarderend Vernieuwen, The Thrive en EHERO (The Erasmus Happiness Economics Research Organisation).

Gemeente Roerdalen is een van de voorlopers van gemeenten in Nederland die werken aan geluk. Met deze werkconferentie wil de gemeente deze vernieuwing van de lokale overheid delen met andere gemeenten.

Programma
Jan Terlouw is de hoofdspreker tijdens de werkconferentie. Daarnaast deelt Leo Bormans (Ambassadeur van Geluk en auteur van internationale bestsellers) zijn kennis met alle aanwezigen. Een aantal gemeenten (onder andere Tiel, Schagen, Breda, Beesel, Peel en Maas, Mechelen (B) en Roerdalen) draagt actief bij aan het programma. Ze brengen een actueel vraagstuk in waarmee de deelnemers met behulp van vernieuwende werkvormen aan de slag gaan. Voorbeelden zijn participatie, terugtredende overheid en de energietransitie. De moderatoren voor de workshops zijn specialisten op het gebied van vernieuwende methodieken, zoals waarderend vernieuwen of co-creatie.

De dag staat in het teken van leren, werken, inspireren en samen doen. De werkconferentie is vooral bedoeld voor bestuurders, leidinggevenden en medewerkers van gemeenten.

09:30 uur Ontvangst
10:00 uur Welkom, het verhaal van Roerdalen
10:30 uur Leo Bormans over geluk
11:15 uur Workshop ronde 1
13:00 uur Lunch
14:00 uur Workshop ronde 2
16:00 uur Jan Terlouw over vernieuwing van het lokaal bestuur
17:00 uur Afsluitende borrel

Locatie: Kasteel Daelenbroeck, Herkenbosch
Meer informatie en aanmelden: www.werkconferentiegeluk.nl 

Geluksaanpak
Gelukscoördinator Laurens Bijl: ‘We worden regelmatig uitgenodigd om te vertellen over onze “geluksaanpak” en ontvangen geïnteresseerde gemeenten in Roerdalen. Onze missie om bij te dragen aan geluk spreekt aan. Net zoals onze manier van werken: vanuit de waarden vertrouwen en verantwoordelijkheid, respect en gelijkwaardigheid. Deze waarden vormen de basis voor de samenwerking met onze gemeenschap en voor de ontwikkeling van onze eigen organisatie. We werken aan de vernieuwing van het lokale bestuur. Steeds meer gemeenten zoeken naar een vergelijkbare invulling. Daarom organiseren we op 30 november een dag om van elkaar te leren, met als doel deze beweging in gemeenten groter te maken.’

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *