nieuws

ABD organiseert symposium over robotisering

Het symposium deelt actuele kennis over de vraagstukken die robotisering met zich meebrengt, zowel voor de maatschappij als voor de rijksdienst: wat betekent robotisering voor je werk als topambtenaar? Hoe verandert het de arbeidsmarkt en de sociale cohesie? Na digitalisering in de rechtspraak ook robots in de rechtszaal? Welke data is nodig om robots de juiste beslissingen te laten nemen? Hoe zorgen we dat ons Internet of Things ook veilig blijft? Welke rol speelt de overheid precies? En in hoeverre is de ABD-manager nog ‘in control’?

De hoofdsprekers zijn dr. Bernard ter Haar, directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij SZW, en professor dr. Jeroen van den Hoven, hoogleraar Ethiek en Technologie aan de TU Delft.

Ter haar is van huis uit econoom en gaat in op de gevolgen die robotisering heeft voor alle departementen. Hij waarschuwt voor onderschatting van robotisering, maar benadrukt ook de kansen die deze ontwikkeling biedt.

Van den Hoven geeft ‘food for thoughts’. Hij is schrijver van het boek ‘Ethics and Information technology’ en won onder andere de World Technology Award for Ethics.

U kunt zich direct aanmelden via het inschrijfformulier

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *