nieuws

Belastingdienst concludeert zelf: primaire taken lopen gevaar door haperende ict

Sommige ict-systemen van de Belastingdienst vertonen zo veel mankementen dat het innen van belasting gevaar loopt. Dat meldt de Volkskrant op basis van een interne evaluatie door de Belastingdienst. De dienst onderschrijft daarmee zelf de eerdere bevindingen van onder andere de Algemene Rekenkamer.

In de interne evaluatie stelt de dienst volgens de Volkskrant dat kennis over de huidige, vaak oude systemen, in hoog tempo schaarser wordt, doordat de mensen die ermee kunnen werken met pensioen gaan of ontslag hebben genomen. Een fors deel van de systemen voldoet volgens de huidige normen niet meer, maar belastingambtenaren moeten ermee blijven werken omdat vernieuwing uitblijft.

In een reactie stelt een woordvoerder van de Belastingdienst dat in 2020 alle systemen zijn vernieuwd en efficiënter gemaakt. Dit moet leiden tot een 750 miljoen euro hogere belastingopbrengst.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Zolang de haperende systemen in het voordeel van de belastingbetaler uitvallen, mogen ze nog lang blijven haperen. Heeft als voordeel dat de torenhoge belasting en premiedruk een klein beetje lager uitvalt!