nieuws

BZK lanceert Startup in Residence

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) lanceert haar eerste Startup in Residence programma. In dit programma werkt het ministerie samen met startups aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken in vier categorieën:

–       Digitale Inclusie: ontwikkel een innovatieve oplossing om de digitaal laaggeletterden beter in kaart te brengen en te bereiken.
–       Aardgasvrije woningen: ontwikkel een innovatieve oplossing om huiseigenaren te verleiden over te gaan tot acties om hun huis aardgasvrij te maken.
–       Gebruik pachtgronden: ontwikkel een innovatieve oplossing om de fraude van pachtgronden te beheersen en voorkomen.
–       Spoedzoekers op de woningmarkt: help de verschillende groepen te definiëren die op korte termijn huisvesting nodig hebben en ontwikkel een innovatieve oplossing om deze te huisvesten.

Startups kunnen zich sinds gisteren aanmelden. De geselecteerde startups zullen begin 2019 voor vijf maanden ‘in residence’ gaan om gezamenlijk met BZK te werken aan een oplossing en een prototype.

Om het programma makkelijker toegankelijk te maken is door BZK de afgelopen tijd hard gewerkt aan een simpelere manier van aanbesteden. Hiermee zijn deelnemers minder tijd kwijt aan de aanbestedingsprocedure doordat documenten aanzienlijk zijn ingekort. Daarnaast kan bij een succesvolle pilotsamenwerking dezelfde aanbesteding resulteren in een opschaling, de startup hoeft dus niet   opnieuw de aanbestedingsprocedure in. De snellere, en simpelere manier van aanbesteden biedt startups nieuwe kansen.

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *