nieuws

Dag van de Financiële Verhoudingen

Op 19 april 2018 organiseert de ROB de Dag van de Financiële Verhoudingen. Nederland staat de komende jaren voor de grote opgave de samenleving te verduurzamen. Dit vraagt om een aantal fundamentele veranderingen, met grote financiële gevolgen voor decentrale overheden.

Een klimaatneutrale energievoorziening, een klimaatbestendige omgeving, en een circulaire economie. Deze transitie vraagt om een aantal fundamentele veranderingen, met grote financiële gevolgen voor gemeenten, provincies, marktpartijen, maatschappelijke actoren en burgers.

De ambities uit het Regeerakkoord zijn vertaald naar het Interbestuurlijk Programma (IBP). Inhoudelijke afspraken waar ook het bedrijfsleven en maatschappelijke partijen verantwoordelijkheid voor dragen worden vastgelegd in het Klimaatakkoord. Uitgangspunt daarbij is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van het Rijk en de decentrale overheden voor het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Op de Dag van de Financiële Verhoudingen worden verschillende aspecten van deze verduurzamingsopgaven voor decentrale overheden belicht.

Alles over het programma en hoe u zich kunt aanmelden, vindt u op Dag van de Financiële Verhoudingen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *