nieuws

Dijsselboem: vrijheden van Europa verbinden met stabiliteit, veiligheid en kansen

Jeroen Dijsselbloem sprak als minister van Financiën en als voorzitter van de eurogroep ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het Verdrag van Maastricht, tijdens de conferentie Europe Calling! op 9 december. Dat verdrag betekende het begin van de Europese Unie en de euro. ‘Onze belangrijkste taak is de vrijheden die Europa biedt weer te verbinden met stabiliteit, veiligheid en kansen’, zei Dijsselbloem.

Hij sprak tijdens zijn lezing over de uitdagingen waarmee Europa zich geconfronteerd ziet, zoals de vluchtelingencrisis, terreurdreiging en stagnerende welvaart. Dijsselbloem wees ook op de onvolledige opbouw van de Europese Unie: ‘Er zijn risico’s genomen door de unie uit te breiden en verdiepen zonder de basis te versterken.’

Realistischer zijn over wat Europa kan en moet
Niettemin moeten landen samenwerken om te zorgen voor banen, economische groei en stabiliteit in Europa. ‘Maar we moeten de basis versterken en afmaken waar we aan begonnen zijn. En we moeten veel realistischer zijn over wat Europa kan en moet’,  zei Dijsselbloem. ‘We moeten de stabiliteit, veiligheid en kansen van mensen weer tot de kern van ons werk maken’, concludeerde hij.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *