nieuws

Direct Duidelijk-deal ondertekend door Utrecht, Den Haag en Amsterdam

De wethouders Linda Voortman (Utrecht), Rachid Guernaoui (Den Haag) en Touria Meliani (Amsterdam) ondertekenden vanochtend in het Stadskantoor van Utrecht de Direct Duidelijk-deal: een initiatief van het ministerie van BZK en de Taalunie. Wethouder Judith Bokhove (Rotterdam) tekent volgende week.

De wethouders zetten het gebruik van heldere taal in hun organisatie hoog op de agenda en gaan meer samenwerken. Ook spreken ze af dat de medewerkers in hun gemeenten hulp krijgen bij het communiceren in duidelijke taal. De wethouders willen niet alleen in hun eigen organisatie werk maken van dit thema, maar hopen ook dat andere gemeenten hun voorbeeld volgen.

Voor veel mensen is het taalgebruik van de overheid te moeilijk. Om hier wat aan te doen initieerden het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Nederlandse Taalunie eind 2018 de campagne Direct Duidelijk. Steeds meer overheidsorganisaties sluiten zich aan bij het doel van deze campagne: ervoor zorgen dat iedereen begrijpt wat er in de tekst wordt bedoeld; begrijpt wat een tekst betekent voor hun eigen situatie, en wat ze dus kunnen of moeten doen; de tekst prettig leesbaar vindt.

Voor meer informatie: www.directduidelijk.nl.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *