nieuws

Eerste Kamer naar voormalig gebouw Hoge Raad

Tijdens de renovatie van het Binnenhof (2020-2025) gaat de Tweede Kamer wél, maar de Eerste Kamer niet naar de Bezuidenhoutseweg – het gebouw waar nu nog het ministerie van Buitenlandse Zaken zit. In plaats daarvan gaat de Eerste Kamer naar het oude gebouw van de Hoge Raad (het complex aan het Lange Voorhout/Kazernestraat), samen met een deel van de Raad van State.

Dit is mogelijk geworden doordat het ministerie van Algemene Zaken juist niet naar het complex aan het Lange Voorhout gaat. Dat complex blijkt toch niet geschikt voor AZ. Waarschijnlijk gaat het ministerie van AZ tijdelijk naar het Catshuis. Op het terrein rond het Catshuis wordt dan extra tijdelijke kantoorruimte neergezet.

In de oorspronkelijke planning gingen de Tweede en de Eerste Kamer naar het BuZa-pand aan de Bezuidenhoutseweg. Het ministerie van Algemene Zaken zou in het centrum van Den Haag blijven, samen met de Raad van State aan het Lange Voorhout. Nu de minister-president en zijn staf tijdelijk verhuizen naar het Catshuis, is er ruimte gekomen voor eenvoudiger oplossingen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *