nieuws

Gelderland een van de meest ondernemende regio's in Europa

De provincie Gelderland heeft een belangrijke Europese award gewonnen voor haar duurzame innovatieklimaat. Op 4 juli 2018 reikte Karl-Heinz Lambertz, president van het Europese Comité der Regio’s, de European Entrepreneurial Region award in Brussel uit aan gedeputeerde Michiel Scheffer.

In Brussel wordt Gelderland gezien als een proeftuin voor de economie van de toekomst. De universiteiten in Wageningen (WUR) en Nijmegen (Rumc) zijn wereldspelers in food en health. Ook heeft Gelderland  een bloeiende maakindustrie en campussen waar onderwijs en ondernemers samen werk maken innovatie. De ligging van Gelderland tussen de randstad en het Ruhrgebied is uniek. De grootste logistieke corridor in de EU loopt dwars door Gelderland. VEER Award 2019

Het Comité der Regio’s van de EU beloont ieder jaar 3 regio’s die zich onderscheiden met een duurzaam en innovatief ondernemersklimaat. De award bestaat sinds 2000 en werd eerder uitgereikt aan onder andere Lombardije, Noord-Brabant, Catalonië en Ile-de-France.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *