nieuws

Geld en schuld

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en internationale uitgeverij Springer hebben het rapport Money and Debt: The Public Role of Banks gepubliceerd. Dit rapport legt uit hoe geldcreatie werkt en biedt een grondige analyse van de werking van ons huidige financieel-monetaire systeem. Hoewel het onderzoek is gericht op de situatie in Nederland, bevat het inzichten die van belang kunnen zijn voor beleidsmakers en onderzoekers in andere (EU-)landen en op EU-niveau.

Money and Debt is een vertaling van het rapport Geld en Schuld (2019) dat de voor- en nadelen van alternatieve geldsystemen beschrijft. Het rapport bevat verschillende beleidsaanbevelingen om de buitensporige groei van schulden en de publieke dimensie van banken aan te pakken en heeft een bijdrage geleverd aan het Nederlandse debat over hervormingen in de bancaire sector.

De nieuwe publicatie Money and Debt: The Public Role of Banks is gratis verkrijgbaar op de website van Springer of tegen betaling te bestellen in luxe hardcover.De samenvatting Money and Debt: The Public Role of Banks is hier gratis te downloaden.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *