nieuws

Informatiepunt Omgevingswet

Professionals van overheden en bedrijven kunnen vanaf 1 oktober terecht bij één landelijk Informatiepunt Omgevingswet. Hier vinden zij straks de juridische en praktische uitleg, de onderliggende regelgeving en de implementatie van de wet.
Twaalf partners van het Informatiepunt ondertekenden 21 juni de samenwerkingsovereenkomst. Gezamenlijk zorgen zij straks voor een gecoördineerde informatieverstrekking en vraagbeantwoording. Het Informatiepunt voert ook de regie op vakinformatie die het centrale punt en de partners verstrekken. Het bewaakt daarmee de integraliteit en kwaliteit van de verstrekte informatie.
De kern van het Informatiepunt Omgevingswet wordt gevormd door de Helpdesk Bouwregelgeving (BZK) en delen van Informatiepunt WVL (Rijkswaterstaat): Bodem+, Helpdesk Water en InfoMil. Daarnaast vormt het Informatiepunt een partnerschap met diverse specialistische helpdesks en publieksloketten, de zogenoemde IP-partners.

Partners van het Informatiepunt zijn: Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Informatie Rijksoverheid, Helpdesk Afvalbeheer, Commissie voor Milieu Effect Rapportage, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Antwoord voor Bedrijven, Kadaster, Inspectie Leefomgeving en Transport, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Staatstoezicht op de Mijnen en Interprovinciaal Overleg/BIJ12.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *