nieuws

Lumicks wint landelijke young startup award

Tijdens het congres Nederland Valoriseert! won Lumicks de landelijke Young Startup Award, een prijs voor innovatieve bedrijven uit Nederland.

De jury koos Lumicks als winnaar (zie foto,©foto eric brinkhorst) omdat deze innovatie erg actief is in de markt, met veel ontwikkeling en maatschappelijke impact. Lumicks is het voorbeeld bij uitstek van valorisatie: een bedrijf dat succesvolle commercialisering bereikt op basis van jarenlang wetenschappelijk onderzoek. het bedrijf is een spinoff van de Vrije Universiteit Amsterdam die het mogelijk maakt om de interactie tussen moleculen zoals dna en eiwitten realtime in beeld te brengen, iets dat nog niet eerder mogelijk was. Realtime is belangrijk omdat men dan de dynamiek van biologische processen, zoals repair van DNA, kan volgen als het gebeurt, en onder realistische omstandigheden. De kennis die dat gaat opleveren is belangrijk in onderzoek naar het voorkomen en genezen van kanker.

De Young Startup Award is een speciale editie van de Young Technology Award en is onderdeel van het congres Nederland Valoriseert!. De award stimuleert de innovativiteit van ondernemers en het start-up ecosysteem in Nederland. Daarnaast biedt de verkiezing een podium aan innovatieve bedrijven. Meer informatie is te vinden via www.youngtechnologyaward.nl

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *