nieuws

MOOC Digitalisering doet ertoe: inzicht De rol van het algoritme online

Hoe maken we algoritmen inzichtelijk, zodat het vertrouwen tussen overheid en burger behouden blijft en de menselijke maat niet verdwijnt? Deze vraag staat centraal in het vandaag verschenen derde inzicht van de Massive Open Online Course (MOOC)  Digitalisering doet ertoe.

Wouter Welling gaat in gesprek met Arjan Widlak, directeur bij de Kafkabrigade, over de steeds groter wordende rol van algoritmen binnen de overheid. Widlak bespreekt de ethische vraagstukken die het gebruik van algoritmen met zich mee brengt. Daarnaast gaat Welling in gesprek met Sandra van Heukelom-Verhage, advocaat-partner bij Pels Rijcken Advocaten, over de juridisch aspecten die bij het gebruik van algoritmen komem kijken. Wie is er bijvoorbeeld verantwoordelijk voor algoritmen als zij foute beslissingen nemen?

Bekijk inzicht #4:

De MOOC  Digitalisering doet ertoe is mogelijk gemaakt door de directie Informatiesamenleving en Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bekijk ook inzicht #1 over digitale identiteit, inzicht #2 over digitale inclusie, en inzicht #3 over Leren van platformen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *