nieuws

Nederlandse finalisten Europese Awards voor Ondernemerschap bekend

Innofest en IMC Weekendschool vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2017. In november nemen zij het in Tallinn (Estland) op tegen de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU. Innofest is een samenwerkingsverband tussen Noord-Nederlandse festivals, bedoeld om ondernemerschap te stimuleren. IMC Weekendschool helpt kinderen met een leerachterstand met scholing.

Tijdens De Week van de Ondernemer was op 11 mei de Nederlandse voorronde van deze Europese Awards. Vijf projecten pitchten hun initiatief voor de jury en ruim 300 mkb-ondernemers in de zaal. Naast deze winnaars is educatieproject Day for Change winnaar van de publieksprijs.

Met de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) stimuleert de Europese Commissie innovatie. Sinds 2006 worden ieder  jaar succesvolle voorbeelden van goed ondernemerschap beloont met een award. De voorbeelden komen voort uit lagere en regionale overheden, kennisinstellingen, scholen en publiek-private samenwerkingsverbanden, want daar stimuleert men  ondernemerschap met creatieve en inspirerende projecten.

Eind november wordt in Tallinn bekend of de Nederlandse projecten een van de Awards in de wacht weten te slepen. Meer informatie over de Awards of het doel van de verkiezing staat op: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/eepa

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert de European Enterprise Promotion Awards, namens de Europese commissie in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *