nieuws

Nog steeds zorgen over Nederlandse ziekenhuizen

Het gaat nog steeds niet goed met een aantal ziekenhuizen in Nederland. Zo stond het operationele resultaat onverminderd onder druk, kwamen rendementsverbeteringen vrijwel volledig uit lagere financiële baten en lasten en daalde het gemiddelde investeringsniveau steeds verder. Diverse ziekenhuizen moesten acute financiële problemen oplossen. En hoewel het rendement gemiddeld stijgt, zijn de hogere rendementen die kleinere ziekenhuizen in 2017 behaalden in 2018 geheel verdampt. Een en ander blijkt uit de jaarlijkse stresstest van BDO Accountants die wordt gebaseerd op de financiële jaarverslagen van de ziekenhuizen van 2018.

In totaal staan elf ziekenhuizen in Nederland er financieel niet goed voor. Vijf van hen scoren voor de derde achtereenvolgende keer een onvoldoende. waaronder het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. Ook zijn er problemen in het HagaZiekenhuis in Den Haag, het Maasziekenhuis Pantein in Noord-Brabant, het Zaans Medisch Centrum, ziekenhuisgroep Twente, het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en het Zuyderland in Limburg.

Gelukkig is er ook goed nieuws. De helft van de ziekenhuizen scoort een rapportcijfer 8 of hoger. Op de lijst van goed presterende ziekenhuizen staat het Amphia Ziekenhuis in Breda bovenaan.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *