nieuws

Publiek Denken brengt special over duurzaamheid uit

Vandaag brengt Publiek Denken de e-zine De groene overheid; koersen op klimaatneutraal uit. In 2050 moet Nederland klimaatneutraal zijn. Grondstoffen moeten efficiënt worden ingezet en hergebruikt en de afgifte van schadelijke stoffen aan het milieu is teruggebracht. Voor zover er in 2050 nieuwe grondstoffen nodig zijn, worden deze op duurzame wijze gewonnen. Verdere aantasting van de sociale en fysieke leefomgeving en de gezondheid worden zo voorkomen.

Om deze doelstellingen te behalen, de energietransitie te versnellen en ons aan te passen aan het veranderende klimaat zijn inspanningen nodig vanuit overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de inwoners in Nederland. Wat gebeurt er momenteel als het om duurzaamheid gaat? En is dat wel voldoende? Kan samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven zaken helpen versnellen. En hoe urgent is het allemaal. Het antwoord op deze en andere vragen vindt u in onze e-zine De groene overheid; koersen op klimaatneutraal.

Onderwerpen die verder aan bod komen zijn: de Green Deal Aardgasvrije Wijken, elektrisch rijden, City Deal Deventer Woningabonnement, het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie, Energieprestatiecontracten, Zeelands circulaire economie, duurzame koplopers Rabobank en PGGM, enzovoort.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *