nieuws

Social enterprises als zakenpartner van de gemeente

Bedrijven met een maatschappelijke missie en impact groeien hard. Deze zogenoemde sociale ondernemingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen, zoals milieuvervuiling of ouderenwerkloosheid. Sociale ondernemingen hebben nu vaak moeite om hun maatschappelijke meerwaarde aan te tonen. Daarom heeft het kabinet begin juli een onderzoek gelast naar hoe de maatschappelijke impact van het brede scala van sociale ondernemingen gemeten kan worden. Bovendien wordt alle informatie voor bedrijven met een maatschappelijke missie samengevoegd en digitaal aangeboden op www.rijksoverheid.nl.

Ook gemeenten komen in actie: de G32 heeft sociaal ondernemerschap tot speerpunt benoemd. Maar hoe kan de samenwerking tussen gemeenten en sociale ondernemingen het best worden vormgegeven en wat is er te leren van andere gemeenten in het land? Om een antwoord te vinden op deze vragen organiseert Social Enterprise NL in samenwerking met de gemeente Rotterdam het gemeentecongres De social enterprise als businesspartner van de gemeente. Social enterprises creëren oplossingen op verschillende maatschappelijke thema’s en beperken zich niet tot één beleidsterrein. Ook de rol die gemeente procesmatig kan spelen beperkt zich niet tot een afdeling. Het congres richt zich daarom op strategische beleidsbepalers op de domeinen: Economische Zaken, Werk en Inkomen, Milieu, Wijkontwikkeling, Zorg en welzijn, Inkoop en Financiën.

De social enterprise als businesspartner van de gemeente vindt plaats op 22 september aanstaande in Fruitvis, Rotterdam. Voor meer informatie en aanmeldingen, klik hier.

 

 

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *