nieuws

Justitie en Veiligheid investeert in capaciteit politie

De Nationale politie krijgt er op korte termijn 100 miljoen bij. Het ministerie van Justitie en Veiligheid gaat investeren in het werven en opleiden van nieuwe medewerkers om de capaciteit bij de politie te versterken. In het regeerakkoord is structureel in totaal 267 miljoen euro extra voor de politie beschikbaar gesteld.

Deze eerste 100 miljoen is deels bedoeld om op termijn te leiden tot een toename van 480 fte en een verhoging van het opleidingsniveau. Daarbij is het doel dat zowel nieuwe medewerkers worden ingezet in de wijk als bij de recherche. Om de werving en opleiding van deze medewerkers te faciliteren, wordt de basis opleidingscapaciteit van de Politieacademie uitgebreid. Daarnaast wordt geld ingezet voor extra aandacht aan de zorg voor personeel, met als doel: voorkomen dat politieagenten te kampen krijgen met gezondheidsproblemen.

Er gaat ook geld naar versterking van de kwantiteit en kwaliteit van de digitale expertise van de politie. Verder wordt de uitrusting van de eenheden gemoderniseerd, zodat zij (ook decentraal) cyberonderzoeken kunnen uitvoeren. Dit alles leidt tot een effectievere aanpak van onder meer cybercrime. Verder wordt de uitrusting van het politiepersoneel verbeterd. Bijvoorbeeld met body cams voor het politiewerk op straat. Tot slot versterkt de minister het Team Internationale Misdrijven

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *