Wageningen werkt samen

Universiteitsstad Wageningen vormt samen met buurgemeente Ede een ‘KennisAs’, waarin onder meer de provincie Gelderland, de twee gemeenten, Wageningen University & Research, de Christelijke Hogeschool Ede en bedrijven met elkaar samenwerken. Een bekend experiment is de proef met WEPods, zelfrijdende voertuigen die de lokale bereikbaarheid moeten vergroten. Na een proefperiode in Wageningen worden de voertuigen nu getest in Ede.

WEPods zijn elektrische voertuigen die de verbinding met het NS-station Ede-Wageningen in de toekomst wellicht gaan onderhouden. Zelfrijdende voertuigen zouden in de toekomst een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van mobiliteitsproblemen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Volgens een onderzoek van accountants- en adviesbureau KPMG is Nederland wereldwijd het meest geschikt voor de introductie van zelfrijdende auto’s. Als op den duur alle auto’s worden vervangen door elektrische zelfrijdende voertuigen, zou dat volgens KPMG de overheid en de samenleving een bedrag opleveren van 175 miljard euro.

Benieuwd naar de rest van het artikel?
Lees verder in de special iSamenleving: Laat de mens zich in data vangen? Voortaan als eerste op de hoogte van recente ontwikkelingen en achtergronden? Neem een gratis abonnement op magazine Publiek Denken.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *