nieuws Bestuurskracht

Werkgroep om positie Kamer te versterken

Een werkgroep onder voorzitterschap van Kamerlid Kees van der Staaij (SGP) gaat praktische voorstellen doen waarmee de Tweede Kamer haar medewetgevende en controlerende taken beter kan uitvoeren en haar informatiepositie kan versterken.

Met het versterken van haar informatiepositie moet de controle van overheidsbeleid steviger worden. Ook zal de werkgroep onderzoeken hoe de betrokkenheid van burgers bij het parlementaire proces kan worden vergroot.

In een brief aan de Kamer schreef Kamervoorzitter Vera Bergkamp recent dat zij versterking van de positie van de Kamer als een van haar belangrijkste taken ziet. Hoewel tal van adviescolleges en commissies zich de afgelopen jaren reeds bogen over het functioneren van de Kamer, moet de nieuwe werkgroep bovenal met praktische handreikingen komen.

Naast voorzitter Van der Staaij zullen Renske Leijten (SP), Jaco Geurts (CDA), Caroline van der Plas (BBB), Roelien Kamminga (VVD) en Joost Sneller (D66) zitting nemen in de werkgroep. Rond het kerstreces van 2021 verwacht de werkgroep de eerste concrete voorstellen en aanbevelingen te doen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  1. Waarom heeft de Tweede Kamer nog meer praktische handreikingen nodig? In alle eerdere rapporten staan toch ook al aanbevelingen en voorstellen? Of zijn die al weer te oud of heeft men er niets mee gedaan en moet iemand ze eerst weer eens opschrijven?