nieuws Groene overheid

Kabinet en mkb werken samen aan verduurzaming

Het mkb (midden- en kleinbedrijf) kan en wil een grote bijdrage leveren aan verduurzaming, maar heeft daarbij goede ondersteuning nodig. Dat blijkt uit een impacttoets uitgevoerd door het kabinet en MKB-Nederland.

Een van de belangrijkste zorgen van ondernemers die willen verduurzamen is de financierbaarheid van de benodigde investeringen. De verduurzaming van bijvoorbeeld hun gebouw of hun wagenpark vergt vaak aanzienlijke bedragen die ondernemers niet zomaar zelf op tafel kunnen leggen. Als zij die middelen wel kunnen vrijmaken, vragen de primaire bedrijfsactiviteiten minstens evenveel financiële aandacht.

Voor lopende initiatieven gaat het ministerie kijken of ze kunnen helpen bij de financiering voor het mkb. Het gaat dan om Invest-NL, waarin het doel klimaatfinanciering en de doelgroep mkb samenkomen. Ook wordt bezien of en hoe middelen in het kader van eventuele herstelfondsen hierbij passen.

Door de coronacrisis is het voor mkb-ondernemers lastiger om op korte termijn te investeren in verduurzaming. Het noodpakket van het kabinet kan de negatieve effecten van de coronacrisis weliswaar dempen, maar niet geheel wegnemen.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *