nieuws Groene overheid

Waterinnovatieprijs 2021

De waterschappen werken elke dag hard aan een klimaatbestendig en watervriendelijk Nederland voor toekomstige generaties. Hiervoor zijn innovatieve ideeën nodig. Stuur jouw innovatie in voor de Waterinnovatieprijs 2021!

De Waterinnovatieprijs wordt tijdens het Waterinnovatiefestival op 2 december uitgereikt door de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank. Het insturen van innovatieve ideeën kan tot met 23 september. Inspiratie nodig? Bekijk de inzendingen van 2019.

Je kunt je innovatie indienen voor een van de categorieën van de Waterinnovatieprijs:

  • Aanpassen aan weersextremen
  • Klimaatneutraliteit
  • Gezond water en gezonde bodem
  • Waterschap van de toekomst

Kijk op waterinnovatieprijs.nl voor een uitgebreide uitleg over de categorieën en hoe je kunt meedoen.

De jury staat onder leiding van Annemieke Nijhof, algemeen directeur van onderzoeksinstituut Deltares. De jury kiest uit de inzendingen 3 genomineerden per categorie. Vanaf november is de Publieksprijs geopend en kan er worden gestemd op de genomineerden van de Waterinnovatieprijs.

De inzendingen voor de Waterinnovatieprijs worden dit jaar voor het eerst verzameld op Winnovatie.nl. Op dit platform delen waterschappen en drinkwaterbedrijven nu al hun innovaties en pilots waar ze aan werken. Zo weten ze van elkaar waar ze mee bezig zijn en kunnen ze van elkaar leren. Dit maakt Winnovatie.nl tot een geschikt platform om de innovatieve inzendingen van de Waterinnovatieprijs in de etalage te zetten. Winnovatie.nl is een gezamenlijk initiatief van Het Waterschapshuis, Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en de Unie van Waterschappen.

Stuur je innovaties in voor de Waterinnovatieprijs

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *