nieuws i-Samenleving

‘Ambtenaren zoeken zich suf!’

Niet eerder is er zo veel informatie geweest, maar we gaan er nog niet goed mee om. Zeker nu ambtenaren noodgedwongen thuis werken is een goede informatiehuishouding van essentieel belang. Met richtlijnen en praktische tips ondersteunt het Rijksprogramma Duurzaam Digitale Informatiehuishouding (RDDI) medewerkers hierin. ‘Nu is het moment om het beter te gaan doen.’

Een verslag van een videoconferentie opslaan in het DMS of het vermijden van gebruik van WhatsApp voor beleidszaken; het coronavirus en het daarmee gepaard gaande thuiswerken hebben andermaal het belang van goed informatiebeheer benadrukt. ‘Nu mensen meer thuiswerken en gebruikmaken van allerlei soorten media, moeten we extra waakzaam zijn dat we geen informatie verliezen,’ vertelt Jacqueline Rutjens, directeur bij het RDDI van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De campagne InformatieThuishouding ondersteunt medewerkers daarom bij het op de juiste, verantwoorde wijze omgaan met informatie.

*Dit is het eerste deel van een artikel uit de Publiek Denken special iSamenleving: Grip op gegevens. Klik hier om verder te lezen. 

Beeld: Roland van der Voorst

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *