nieuws i-Samenleving

Staatssecretaris Knops roept op tot verantwoord digitaliseren

‘We moeten samen verantwoord verder digitaliseren’. Dat zei demissionair staatssecretaris Raymond Knops van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vorige week op de conferentie Nederland Digitaal.

De overheid zette de afgelopen jaren in op een innovatieve, inclusieve, veilige en betrouwbare digitale overheid.  Met mooie resultaten als gevolg, aldus de staatssecretaris. Er is een verbeterde service, de Nederlander waardeert de digitale overheidsdienstverlening en hij weet de weg naar de digitale overheid goed te vinden.

Toch liggen er ook uitdagingen, want 2.5 miljoen Nederlanders vinden het nog moeilijk om met computers of smartphones te werken. De overheid probeert hierop in te spelen met bijvoorbeeld de campagne #AllemaalDigitaal en Informatiepunten Digitale Overheid in de bibliotheken.

Knops zou graag zien dat de ambities voor de digitale overheid in de toekomst hoog blijven. Hij zegt dat de overheid niet alleen moet meedoen maar dat ze voorop moet lopen om digitale zaken voor burgers gemakkelijker, gebruiksvriendelijker en efficiënter te maken.

Lees meer hierover op Digitale Overheid

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *