nieuws Wie is wie?

Benoemingen minister en staatssecretarissen

 Tom de Bruijn (D66) is benoemd tot minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Ook zijn Dennis Wiersma (VVD) en Steven van Weyenberg (D66) benoemd tot respectievelijk staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

Tom de Bruijn was van 2014 tot 7 2018 wethouder van ‘s-Gravenhage voor D66. In 2011-2014 was hij staatsraad en daarvoor in 2003-2011 de Nederlandse permanent vertegenwoordiger bij de Europese Unie in Brussel. Eerder was hij onder meer directeur-generaal Europese samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dennis Wiersma is sinds 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Hij werkte bij pensioenuitvoerder PGGM en was voorzitter van FNV Jong. Verder was hij projectleider jeugdwerkloosheid op het ministerie van SZW.

Steven van Weyenberg is sinds 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij was directeur Relatiebeheer, Uitvoeringsontwikkeling en Aansturing bij het ministerie van SZW. Eerder was hij veertien jaar werkzaam bij het ministerie van Economische Zaken, de laatste periode als directeur Europa.

Aanleiding voor de nieuwe benoemingen is de aard en de omvang van de gecombineerde portefeuilles van de minister van Buitenlandse Zaken (Sigrid Kaag), en de minister van SZW, Wouter Koolmees, en het vertrek per 19 juli 2021 van Stientje van Veldhoven-van der Meer als staatssecretaris van IenW.

Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *