nieuws

Rik Torfs van de KU Leuven spreekt Willem Witteveenlezing uit

Rector magnificus Rik Torfs van de KU Leuven spreekt op 10 november de Willem Witteveenlezing uit. Hij zal ingaan op de samenhang tussen het onderwijs en de democratische rechtsstaat. Hoe krijgt een volgende generatie jongeren de beginselen mee die bijdragen aan een vrije maatschappij? Welke rol spelen universiteiten daarin? De lezing wordt gevolgd door een panelgesprek van studenten uit Leuven, Maastricht en Tilburg met de rector van de Universiteit van Maastricht, Rianne Letschert, de rector van Tilburg University, Emile Aarts en met Rik Torfs zelf.

De Willem Witteveenlezing is gewijd aan prof. Willem Witteveen van Tilburg Law School, en die omkwam bij de aanslag op de MH17. Met deze jaarlijkse lezing wil Tilburg University zijn gedachtegoed, dat gevormd is door een humanistische en academische traditie en een scherp gevoel voor rechtvaardigheid, blijvend herinneren en toegankelijk maken voor jongeren.

De lezing vindt dit jaar plaats in het voormalige klooster Mariënburg in ’s-Hertogenbosch, waar dit jaar voor het eerst een universitair instituut de deuren heeft geopend, de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). JADS is een samenwerking van Tilburg University, TU Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant en de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

  • Waar: Klooster Mariënburg, Sint Janssingel 92, ’s-Hertogenbosch
  • Wanneer: donderdag 10 november, 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
  • Aanmelden: Erasmus Festival Brabant
Delen

Reageer

*

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *